Hummus med grønn bønnesalat og grillede tortillachips

Hummus med grønn bønnesalat og grillede tortillachips © Anders Schønnemann
Enkelt

Slik lager du hummus

1
Hvis du bruker tørkede kikerter må du legge dem i bløt i kaldt vann i 10-12 timer. Spar tid og kjøp kikerter i bløt.
2
Hell av vannet og kok kikertene møre i nytt vann i 1 time.
3
Sett bort 1⁄2-1 dl av kokevannet, og hell resten ut.
4
Rist spisskummen i en tørr panne, og knus det i en morter.
5
Legg kikerter, spisskummen, presset hvitløk, tahini, sitron, persille og olivenolje i en blender, og kjør det til det får den ønskede konsistens.
6
Justér konsistensen med kokevannet.
7
Smak til hummusen med sitronsaft, salt, pepper og evt. mer tahini.
8
Skyll bønnene, damp dem i 2 min., sil og avkjøl.
9
Skyll kålet, og slyng det tørt i en salatslynge.
10
Del pærene i fire båter. Fjern kjernehuset og del båtene igjen, slik at det er 8 båter.
11
Vend bønner sammen med kål, pærer, hakkede mandler og kjørvel.
12
Rør sammen ingrediensene til dressingen, og drypp over bønnesalaten.
13
Grill tortillaene, til de er sprø, og del dem i fire.

Kommentar

Bli den første til å kommentere