Hvit asparges med balsamicokrem

En nydelig forrett eller et spennende tilbehør til fisk. © Per Ranung/Allt om mat
30 min.

Slik gjør du:

1
Skrell aspargesstilken og skjær av den nederste delen.
2
Dampkok aspargesen i ovnen eller i en dampkoker i 10-15 min. Salt aspargesen.

Slik lager du nesleolje:

1
Kok opp lettsaltet vann og ha i neslene. Kok opp vannet på nytt og la det koke i 2-3 min.
2
Hell av vannet, og klem ut all væske fra neslene.
3
Ha nesleskuddene i et glass eller en bolle, legg i et skrelt hvitløksfedd og hell over oljen. Smak til med salt og pepper.

Slik lager du balsamicokrem:

1
Visp sammen eggeplommer og eddik. Ha i oljen dråpe for dråpe mens du pisker og smak til med salt og pepper.
2
Server aspargesen med nesleolje og balsamico­krem. Pynt med rogn, hakket løk og spede skudd.

Kommentar

Bli den første til å kommentere