Hvit kladdkake med sitron fra Sverige

"Kladdkaka” er en klassiker i Sverige. © Ove Lindfors
Fest

Hvit kladdkake med sitron

Til det søte fra sjokoladen passer det godt å bryte opp med frisk sitronsmak.
1
Sett ovnen på 175°C.
2
Bruk en rund form (24 cm i diameter) med avtagbar kant.
3
Smør den godt og dryss over strøbrød.
4
Smelt smøret i en kasserolle. Ta den vekk fra varmen, og knekk i sjokoladen. Rør til den har smeltet.
5
Visp egg og sukker hvitt og luftig i en bolle.
6
Rør i sjokolade/smør, likør, sitronskall og siktet mel. Hell røren over i formen.
7
Stek nederst i ovnen i ca. 30 min. Avkjøl kaken og oppbevar den i kjøleskapet.
8
Ta frem kaken i god tid før servering, og pynt med frukt og bær, revet hvit sjokolade og melis.

Kommentar

Bli den første til å kommentere