Indrefilet av kalv med gulrøtter og rødbetechips

Indrefilet av kalv med rødbetechips © Anders Schønnemann
Gjester

Slik lager du indrefilet av kalv med gulrøtter og rødbetechips

1
Sett ovnen på 180°.
2
Tørk av kjøttet med litt tørkepapir. Varm oljen i en stekepanne, og brun kjøttet på alle sider. Krydre kjøttet med salt og pepper, og legg det i en ildfast form.
3
Stek kjøttet i ovnen i ca. 20 min. Kjernetemperaturen skal være 58°, hvis kjøttet skal være rosa i midten. La kjøttet avkjøles i ca. 10 min, før du skjærer det i skiver.
4
Skrell sellerien, og skjær den i biter.
5
Kok selleri med presset hvitløk i en gryte med vann, som akkurat dekker grønnsakene. Kok sellerien mør. Koketiden avhenger av størrelsen på sellerien. Sil av kokevannet fra sellerien. Bland sellerien med fløte, melk og smør ved hjelp av stavmikser, og smak til med salt og pepper.
6
Skrell gulrøttene, og skjær dem i skiver på langs. Damp gulrøttene møre i buljong tilsatt eddik. Vend til slutt smøret inn i gulrøttene.
7
Skrell rødbetene, og skjær dem i papirtynne skiver.
8
Varm olje i en liten gryte, og fritér rødbetene. La dem tørke på et stykke fettsugende papir. Dryss på flaksalt - gjerne tilsatt hakkede krydderurter.
9
Bland eddik, honning og hakket rosmarin i en gryte, og kok inn til det halve.
10
Anrett sellerikrem, kjøtt i skiver og glaserte gulrøtter på tallerkener. Topp med rødbetechips, og drypp over øleddik. Pynt med gjøksyre.

Kommentar

Bli den første til å kommentere