Ingefærshot med gurkemeie

Ingefærshot med gurkemeie © Costume.dk
Sunt

Ingefærshot

1
Bruk helst økologiske råvarer, da de ikke skrelles, og sitronskallene kokes med.
2
Vask ingefær og gurkemeie, og fjern urenheter. Røttene skjæres i tynne biter, og legges i en gryte.
3
Sitronene vaskes, saften presses ut og settes tildekket i kjøleskapet, skallene legges i gryten, eventuelt med noen sorte pepperkorn.
4
Tilsett 1 liter vann, og la det småputre i 50 min.
5
Avkjøl til det er håndvarmt, og sil.
6
Rør inn honningen, og tilsett sitronsaften.
7
Bland med ytterligere 1 liter vann, og så er det drikkeklart.
8
Ingefærshot kan både oppbevares som sterk ekstrakt eller ferdig blandet. Begge varianter er best i kjøleskapet.

Kommentar

Bli den første til å kommentere