Is av kjernemelk med kammerjunker og jordbær

Is av kjernemelk med kammerjunker og jordbær © Anders Schønnemann

Kammerjunker

1
Sett ovnen på 175°.
2
Ha mel i en skål med sukker, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Findel smøret, og smuldre det i melet.
3
Samle deigen med egget. Er deigen for klissete, tilsettes litt mer mel, og er den for tørr, tilsettes litt melk.
4
Del deigen i 4 emner, og trill til pølser. Skjær pølsene i skiver, og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
5
Stek kakene, ca. 15 min. Avkjøles på en rist.

Is

1
Snitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Pisk eggeplommer og vaniljefrø med sukker til en luftig eggedosis.
2
Pisk fløten til myk krem i en annen skål, og vend sammen med eggedosis og kjernemelk til en iskrem. Tilsett revet sitronskall.
3
Kjør iskremen i en ismaskin, og frys ned. Ved servering scoopes isen opp og serveres med kammerjunkere og jordbær.

Kommentar

Bli den første til å kommentere