Iskake med bær og Amaretto

Denne iskaken er mesterlig laget av konditormester Sverre Sætre. Men du kan få den til du også! © Esten Borgos/Aschehoug Forlag

Nøttebunn:

Denne iskaken er mesterlig laget av konditormester Sverre Sætre. Men du kan få den til du også!
1
Forvarm stekeovnen til 170 grader. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Grovhakk hasselnøttene i en mikser sammen med melis. Vend nøtteblandingen i marengsen med en slikkepott.
2
Fyll blandingen i smurt kakering. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl bunnen.

Amarettoparfait:

Husk gjennomfrysing!
1
Pisk eggeplommer luftig i en kjøkkenmaskin. Ha sukker og vann i en liten kjele og la det fosskoke i ca. 2 minutter til en sirup.
2
Tilsett den kokende sukkerlaken i en tynn stråle i eggeplommene mens kjøkkenmaskinen går på halv hastighet. Når all sukkerlaken er i eggene, piskes eggedosisen kald på full hastighet.
3
Pisk fløten til krem. Vend krem og eggedosis sammen med en slikkepott. Smak til med Amaretto.
4
Ha amarettoparfait på nøttebunnen til toppen av ringen og stryk av med en palett slik at kaken blir helt jevn. La kaken stå i frysen i 6 timer.

Servering:

Før servering:
1
Før servering tar du kaken ut av fryseren og stryker bringebærsaus på toppen av kaken. Varm kakeringen med et varmt, fuktig håndkle e.l. slik at ringen løsner lett. La kaken stå i kjøleskapet.

Kommentar

Bli den første til å kommentere