Iskrem med pepperkakesmak

Deilig is med smak av jul. © Inger Marie Grini

Slik gjør du:

1
Varm opp melken, men ikke kok den. Rør ofte. Ta den av platen, og tilsett knuste pepperkaker. Sett kjelen tilbake på platen. Varm opp og rør til pepperkakene har gått i oppløsning.
2
Bland eggeplommer, honning og sukker i en bolle. Visp blandingen til den har tyknet.
3
Gradvis tilfør eggeplommeblandingen i den varme melken. Dette må ikke koke. Ta av platen og avkjøl, i minst 8 timer.
4
Siden denne blandingen skal stå en stund, kan den brukes en annen dag. Perfekt hvis man vil forberede noen dager i forveien. Da kan man lage isen i en iskremmaskin mens gjestene lar middagen synke.

Hvis du ikke har iskremmaskin, gjør du følgende:

1
Rør om av og til for å unngå snerk. Ha blandingen over i en grunn form som tåler frost, gjerne i plast. Sett formen i fryseren, rør om noen ganger de første par timene mens massen fryser (hver halvtime i et par timer).
2
Hvis du har en iskremmaskin følger du instruksene i bruksanvisningen.
3
Pynt med knuste pepperkaker!

Kommentar

Bli den første til å kommentere