Isvafler med peanøtter og sjokolade

Isvafler med peanøtter og sjokolade © Ulrika Ekblom

Isvafler

1
Dag 1: Smelt sjokoladen i mikroovn eller over vannbad.
2
Bland fløte, melk, ¾ dl sukker og honning. Kok opp.
3
Bland eggeplommer og ¾ dl sukker med resten av sukkeret, og rør inn litt av den varme fløteblandingen.
4
Kok opp fløteblandingen, og pisk eggeplommemassen inn. Ta gryten av varmen.
5
Rør inn den smeltede sjokoladen. La ismassen avkjøles i vannbad.
6
La blandingen stå å trekke i kjøleskapet, ca. 12 timer.
7
Dag 2: Frys ismassen i en ismaskin. Hell isen i en skål, og la den evt. stå i fryseren en stund, så den får passelig fast konsistens til å kunne formes til kuler.
8
Hakk peanøttene grovt. Fyll vaflene med iskuler, og dypp isvaflene i de hakkede nøttene. Sett isvaflene i kjøleskapet i 1 time.
9
Hakk eller brekk sjokoladen i mindre stykker, og smelt den i mikroovn eller over vannbad.
10
Dypp isvaflene i sjokoladen. Sett dem i glass, og sett i fryseren, til sjokoladen er stivnet.

Kommentar

Bli den første til å kommentere