Italiensk fisk i tomat- og safransaus

Hvit fisk med tomatsaus © Bulls Press

Slik lager du fisk med polenta:

1
Varm opp olivenoljen i en sautépanne over middels varme. Stek løk og hvitløk lett gyllen. ­
2
Tilsett vin og safran, og la vinen redusere til det halve under omrøring.
3
Tilsett tomater og chili. Krydre godt med havsalt og la det putre uten lokk i ca. 20 min.
4
I mellomtiden koker du opp vannet i en stor kasserolle. Tilsett 1 ts salt og tilsett polentaen sakte under omrøring til vann og polenta er godt blandet.
5
Reduser varmen til lavest, og la polentaen koke i 5 min., rør av og til.
6
Rør inn smør og revet parmesan rett før servering.
7
Ha fiskestykkene i den kokende sausen, og la dem trekke i 3 min.
8
Fordel polentaen i fire dype varme tallerkener og fordel fisk og tomatsaus over. Pynt med mynte og bladpersille.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Turid Bakke
Rapportere

God oppskrift som gir kjempegodt resultat - NAM

Rune Josephsen
Rapportere

Tenkte å prøve oss på denne retten. Noen som har vintips som passer?