Italiensk fisk i tomat- og safransaus

Hvit fisk med tomatsaus © Bulls Press

Slik lager du fisk med polenta:

1
Varm opp olivenoljen i en sautépanne over middels varme. Stek løk og hvitløk lett gyllen. ­
2
Tilsett vin og safran, og la vinen redusere til det halve under omrøring.
3
Tilsett tomater og chili. Krydre godt med havsalt og la det putre uten lokk i ca. 20 min.
4
I mellomtiden koker du opp vannet i en stor kasserolle. Tilsett 1 ts salt og tilsett polentaen sakte under omrøring til vann og polenta er godt blandet.
5
Reduser varmen til lavest, og la polentaen koke i 5 min., rør av og til.
6
Rør inn smør og revet parmesan rett før servering.
7
Ha fiskestykkene i den kokende sausen, og la dem trekke i 3 min.
8
Fordel polentaen i fire dype varme tallerkener og fordel fisk og tomatsaus over. Pynt med mynte og bladpersille.