Italiensk kyllingbryst med ristet sortkål og sitrus

Italiensk kyllingbryst med ristet sortkål og sitrus © wichmann+bendtsen
30 min.

Slik lager du kylling med ristet sortkål:

1
Tørk kyllingbrystet med kjøkkenpapir, pensle med olivenolje, og grill - eller gjennomstek i stekepannen. Krydre med salt og pepper.
2
Italiensk gremolata: Kutt eller riv sitronskall i fine strimler. Press 1 hvitløksfedd fint, hakk persillen og bland sammen.
3
Skjær vekk den nederste delen av kålen, ca. 5 cm, og skyll kålen.
4
Skjær den grove strengen i midten vekk, kutt kålen i store terninger, skyll igjen, og slyng kålen tørr.
5
2 fedd hvitløk skjæres i tynne skiver. Stek dem forsiktig gylne, så de ikke blir mørke og bitre, i 1 ss olivenolje. Legg dem på et stykke tørkerull.
6
Stek sortkål i hvitløksoljen i samme stekepanne, dryss chiliflak og litt salt over. Bland kål og hvitløk sammen.
7
Server kyllingbryst med italiensk gremolata og den ristede sortkålen med gylne hvitløkschips og chiliflak.

Kommentar

Bli den første til å kommentere