Italiensk pizza med sopp

Sopp er topp! Varier gjerne med forskjellige typer sopp, men steinsopp er en favoritt i Italia, og alltid riktig å bruke. © tara.no

Pizzadeig:

Det går fint an å fryse ned uhevede, ferdigknadde boller av pizzadeig.
1
Ta dem ut i romtemperatur og legg deigen på bakepapir.
2
Dekk med plastfolie. La dem stå i ca. 4 timer før du kjevler dem ut som vanlig.
3
Hvis du får tak i spesialmelet Manitoba Cream (som selges bl.a. i Sverige), bytt ut halvparten av det siktede hvetemelet med det.
4
Varm opp vannet til 45°. Løs opp gjæren i vannet i en bakebolle. Ha i melet litt av gangen, og bland godt i ca. 10 min. i en kjøkkenmaskin eller for hånd i ca. 20 min. til du har fått en smidig deig.
5
Ha i salt og olivenolje og elt sammen i ytterligere ca. 5 min. Deigen skal være seig, så tilsett mer mel hvis det trengs.
6
Ha deigen over på et melet bakebord eller brett. Dekk den med et kjøkkenhåndkle og la den heve seg i ca. 40 min.
7
Del deigen i 10 like store biter. Rull dem sammen til boller og legg på et melet brett eller skjærefjel. Pudre mer mel over og legg over et fuktig kjøkkenhåndkle. La deigen heve seg i ytterligere 1 time til den er blitt dobbelt så stor.
8
Kjevle eller trykk ut deigbollene til runde pizzaer på 15-20 cm i diameter på et bakebord strødd med durumhvetemel. Legg deretter på valgfri topping før du steker dem - se de neste stegene.

Tomatsaus:

Her får du en god og italiensk grunnoppskrift.
1
Skrell og knus hvitløksfeddet. Varm opp hvitløken i oljen i en kasserolle. Når hvitløken begynner å få farge, ha i pepperkorn, sukker, laurbærblad, timian og friske urter. La alt steke i 1 min. og ha deretter i tomatene. Mos lett.
2
La sausen koke under lokk i ca. 30 min. Miks den deretter glatt med en stavmikser. Smak til med salt. Avkjøl.

Funghi è la vita - pizza med sopp:

Prøv med forskjellige typer sopp, men steinsopp er en favoritt i Italia, og alltid riktig å bruke. Eller velg sopp i grønnsaksdisken.
1
Sett ovnen på 275-300°, med bakestein eller stekebrett i. Kjevle eller trykk ut deigbunnen til en rund pizza på ca. 15-20 cm i diameter på et melet bakebord. Rens og skjær soppen i skiver. Dekk deigen med tomatsaus. Drypp over olje. Strø over parmesan.
2
Dekk pizzaen med soppskiver. Drypp over hvitløkolje.
3
Stek på steinplate midt i ovnen i 5-10 min.

Kommentar

Bli den første til å kommentere