Italienske pannekaker med ricotta og spinat

Gi pannekakene en italiensk vri. © Sara Johannessen/«Pannekaker»/Cappelen Damm

Tynne pannekaker (ca. 12–14 stk):

1
Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren, røren skal bli glatt og klumpfri.
2
Stek tynne og fine pannekaker i smør/olje i en stor stekepanne med slipp-lett-belegg.

Pannekaker med ricotta og spinat:

1
Varm en stor stekepanne, gjerne en med litt høye kanter. Stikk hvitløksfeddet på en gaffel. Tilsett olivenolje og spinat i pannen og rør med hvitløksgaffelen til spinaten «kollapser».
2
Hell spinaten over i en stor sil eller i et dørslag, spre den utover slik at spinaten blir raskt avkjølt. Press mest mulig væske ut av den avkjølte spinaten og hakk den fint.
3
Rør sammen ricotta og hakket spinat. Rør inn parmesan og smak blandingen til med salt, pepper og muskat. Varm stekeovnen til 220 °C.
4
Legg pannekakene utover en ren arbeidsbenk. Fordel fyllet og smør det jevnt utover pannekakene. Rull sammen pannekakene og del hver rull i tre eller fire jevnstore biter.
5
Smør en passende ildfast form med litt olje og legg alle bitene tett sammen i formen. Stek pannekake­rullene i ovnen til de blir gylne og litt sprø i kantene, ca. 15 minutter.
6
Smelt smøret, det kan gjerne bli litt nøttebrunt før du tilsetter salvieblader og pinjekjerner. Drypp smøret over «cannelloni-ene» og topp det hele med litt ekstra revet parmesan.

Kommentar

Bli den første til å kommentere