Julebrød med vørterøl og hasselnøtter

Det er et brød som egentlig er utviklet for bakerovn, men like lett i stekeovn. © Esten Borgos

Slik gjør du:

1
Varm opp kulturmelk, vann og vørterøl til 37 °C (fingervarmt). Løs opp gjæren i denne væsken. Tilsett hasselnøtter og salt.
2
Begynn med det grove melet og arbeid deg mot det fine melet. Du kan selvsagt bytte det grove og det fine i mengde, dette er bare et forslag som gir et godt brød.
3
La deigen heve til dobbel størrelse, elt ut til 8 runde brød. Elt til de blir "skyvefaste". La dem heve litt, legg dem over på et oljesmurt stekebrett og pensle dem med kaffe.
4
Sett dem i så varm ovn du får til, og la dem steke i 10 min. så du får en veldig fin skorpe.
5
Sett temperaturen ned til 170 grader varmluft og stek videre i 30 min.

TIPS:

1
Brødet holder seg saftig og godt i 1 uke. Du kan ev. riste nøttene i en varm stekepanne for å få ekstra god nøttesmak på brødet.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Liv Blæss
Rapportere

Jeg tilsatte deigen tørket tranebær. Julebrød et blei kjempegodt!

Anne Michele Engel
Rapportere

Nå har jeg fulgt oppskriften nesten til punkt og prikke, det jeg har gjort noe annerledes er å grovhakke nøttene og jeg reduserte dem til 1,5 pose. Syntes det var ekstremt mye veske og min Kenwood er nå helt fylt opp til randen av veldig løs deig. Har nå i tillegg hatt opp i 1 kg hv.mel og det er fortsatt ikke nok!