Kaldhevede valnøttbagetter

Kaldhevede valnøttbagetter © Getty Images

Slik gjør du:

1
Smuldre gjæren ned i en bakebolle. Ha i vannet og rør til gjæren er løst opp.
2
Ha i mel, valnøtter, linfrø, chiafrø, olje og salt. Deigen skal være fast, men klebrig. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i ca. 8 timer.
3
Ha deigen på et godt melet bakebord. Dryss over mel og form forsiktig deigen til en pølse. Del den i fem biter.
4
Rull hver bit ut til en pølse og vri den forsiktig rundt. Legg dem over på en bakeplate dekket med bakepapir.
5
Pensle brødene med vann og strø over linfrø og litt mel. Legg et kjøkkenhåndkle over. La brødene etterheve i romtemperatur i ca. 30 minutter.
6
Sett ovnen på 275 °C. Sett samtidig inn en bakeplate midt i ovnen. Legg forsiktig bakepapiret med brødene over på den varme bakeplaten når ovnen er blitt varm nok.
7
Spray på litt vann med en blomstersprøyte og senk ovnsvarmen til 250 °C. Stek brødene til de har fått fin farge, det tar ca. 18 minutter. La brødene avkjøles på rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere