Kalvekjøttboller i peppersaus med ris og fiken

Kalvekjøttboller i peppersaus med ris og fiken © Anders Schønnemann

Kalvekjøttboller

1
Del brødet i mindre stykker, og legg det i en skål. Hell over vann, og la brødet ligge i bløt i 5 min.
2
Rør brødet sammen med egg, hakket kalvekjøtt, salt og pepper.
3
La deigen hvile i kjøleskapet, 30 min.

Tilbehør

1
Kok ris etter anvisning på pakken.
2
Skjær courgettene i mindre stykker, og kok dem møre i lettsaltet vann, 3-4 min.

Koking av kjøttboller

1
Kok opp vann i en gryte, og tilsett fond. Kok opp igjen. Form deigen til boller, og kok i den putrende buljongen, 5-6 min., til de er gjennomkokte.
2
Legg bollene på et fat, og gjem ca. 3 dl av kokevannet.

Peppersaus

1
Hakk løken, og fres i smør i en gryte. Hell over kokevannet du sparte på.
2
Rør litt av fløten og maisstivelsen sammen, og bland med resten af fløten. Rør det sammen i gryten, og la sausen småkoke, 3 min.
3
Smak til med hvit pepper og litt sitronsaft. Vend kjøttbollene inn i sausen til slutt.
4
Servering: Skjær fiken i skiver, og bland med avsilte courgetter. Servér med ris, kjøtboller og saus.

Kommentar

Bli den første til å kommentere