Kalveleverpostei med sopp og parmaskinke

Kalveleverpostei med sopp og parmaskinke © Skovdal Nordic
Jul

Kalveleverpostei med sopp og parmaskinke

1
Sett ovnen på 175°.
2
Skjær kalveleveren til hakket kjøtt.
3
Del løken i fire, og legg i en foodprosessor sammen med egg, og kjør til en findelt masse.
4
Tilsett lever, spekk, hvetemel, fløte og buljong, og kjør, til det hele er godt blandet.
5
Krydre med allehånde, salt og pepper, og legg posteien i en smurt, ildfast form.
6
Sett skålen i en langpanne med kokende vann, sånn at vannet står et par centimeter opp. Stek leverposteien i vannbadet, ca. 45 min.

Topping

1
Stek skinken sprø i ovnen, hold godt øye med den, så den ikke blir brent, og legg den til tørk på kjøkkenpapir.
2
Skjær soppen i litt mindre biter, og stek dem gylne i litt smør.
3
Krydre med salt og pepper, og hell over den lune leverposteien sammen med sprø parmaskinke.
4
Dryss over hakket persille.

Kommentar

Bli den første til å kommentere