Kanelpannekaker med eple, parmaskinke og honning

Kanelpannekaker med eple, parmaskinke og honning © Tia Borgsmidt
Enkelt

Pannekaker

1
Ha mel, havregryn, sukker, salt, kanel, egg og olje i en skål. Tilsett 1 dl melk, og pisk til en klumpefri røre.
2
Pisk inn resten av melken litt om gangen. Tilsett mandler, og sett evt. i kjøleskapet.
3
Forbered toppingen: Stek skinken sprø i en tørr, varm panne, og brekk den i mindre stykker.
4
Snitt eplene i små terninger, ta bort kjernehus. Drypp over sitronsaft.
5
Rør bakepulver i pannekakerøren, og stek straks.
6
Varm en stor panne med 1 ss smør.
7
Bruk 2 ss røre per pannekake. Stek 3-4 pannekaker om gangen avhengig av pannens størrelse.
8
Skru ned på middels varme, når pannen er varm.
9
Stek pannekakene gyllenbrune på begge sider, ca. 1½-2 min. pr. side.
10
Ha litt mer olje eller smør i pannen, hver gang du steker en ny pannekake.
11
Servér pannekakene i en stabel på et fat med skinke, epleterninger og honning til.

Kommentar

Bli den første til å kommentere