Kantarellsuppe med eple

Har du plukket kantareller? Skynd deg å forvandle dem til en suppe. © Eva Hildén Smith
30 min.

Suppe:

1
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Rens soppen og skjær den i mindre biter.
2
Stek løk og hvitløk i 1 ss olje og 1 ss smør i 2 min. i en jerngryte eller stekepanne med høye kanter.
3
Ha i soppen og stek til den har fått fin farge, det tar ca. 3-4 min. Smak til med salt og pepper.
4
Hell i vinen og la alt småkoke i ca. 2 min.
5
Tilsett vann, fond og fløte. La det småkoke under lokk i ca. 12 min.
6
Miks suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Til servering:

1
Skyll eplet, fjern kjernehuset og skjær det i små terninger.
2
Stek de gjenværende kantarellene i en varm stekepanne med 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
3
Bland stekte kantareller og epleterninger. Fordel det i 4 dype tallerkener og hell over den varme suppen. Pynt med en kvist frisk timian.

Kommentar

Bli den første til å kommentere