Karamellkake med sjokolade

Karamellkake med sjokolade © Camilla Pilgaard
30 min.

Slik lager du karamellkake med sjokolade:

1
Sett ovnen på 180°. Hvis du har kjøpt søt kondensert melk i stedet for Dulce de leche, skal du koke boksen i en stor gryte med vann i 3 1/2 time. Tilsett karamellen 1/2 ts havsalt når den er helt avkjølt.
2
Smelt smør og tilsett karamell og hakket sjokolade, så det nesten smelter sammen.
3
Pisk egg og sukker luftig. Tilsett smørblandingen i en tynn stråle mens du pisker.
4
Sikt hvetemel og 1 liten ts flaksalt, og vend det i massen.
5
Hell røren i en 22 x 22 cm kakeform eller springform med bakepapir. Fordel små klumper av Dulce de leche på røren, og kjør gjennom en kniv eller skje, så karamellen blir godt fordelt.
6
Bak kaken, 20-25 min. Følg med – kaken skal bare akkurat være gjennomstekt, så det ikke sitter noe fast hvis du sjekker med en pinne.
7
La kaken kjøles ned før den spises. Oppbevar kjølig.