Karamellpudding

Server med nøtter. © Hanne Stensvold/Sentralen

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 120 °C. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stang og frø i en gryte med melk, fløte og sukker.
2
Varm opp til rett under kokepunktet, under omrøring. Sett til side og avkjøl i ca. 15 min. Fjern vaniljestangen.
3
Rør eggene lett sammen. Ikke pisk for hardt, for da rører du inn luft som gjør at puddingen blir porøs og får luftbobler. Sil eggene inn i melken og rør forsiktig sammen.

Karamell:

1
Ha sukkeret i en stekepanne på middels høy varme. La det smelte uten å røre, til det er gyllent. Pass på at det ikke svis, så vend gjerne litt på pannen underveis.
2
Hell karamellen i 8 porsjonsformer eller en stor brødform, og vend på dem slik at karamellen dekker mest mulig av formen. Fordel melk- og eggeblandingen i formen og sett formene i en langpanne.
3
Hell vann i pannen slik at det står halvveis opp på porsjonsformene. Stek i ovnen i 1–1 ½ time, til puddingen har satt seg.
4
Avkjøl i kjøleskapet i 4 timer, gjerne lenger.

Karamelliserte nøtter:

1
Ha sukkeret i en stekepanne på middels høy varme. La det smelte uten å røre, til det er gyllent. Pass på at det ikke svis, så vend gjerne litt på pannen underveis. Vend nøttene i slik at de er helt dekket. Spre blandingen utover bakepapir. Dryss med salt og la avkjøles slik at knekken blir hard. Grovhakk nøttene før servering.

Ved servering:

1
Løsne puddingene og hvelv over på tallerkener. Server med nøtter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere