Karbonader med fransk vri

Deilig franskinspirert middag som hele familien liker. © Ulrika Pousette/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 250 °C. Skrell og skjær potetene i ca. 2 cm tykke skiver. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 5 min. La potetene renne godt av.
2
Rens og skjær squashen i skiver. Skjær tomatene i skiver. Skrell og finhakk 1 hvitløksfedd.
3
Legg poteter, sqash, tomater og finhakket hvitløk lagvis i en ildfast form, krydre med salt og pepper mellom lagene. Ringle over 2 ss olivenolje. Stek midt i ovnen i ca. 15 min.
4
Skrell og finhakk det siste hvitløksfeddet. Bland kjøttdeig, rosmarin, egg og hvitløk, og smak til med salt og pepper. Form kjøttdeigen til 8 karbonader.
5
Stek karbonadene i 1 ss olje i ca. 3 min. på hver side.
6
Ved servering, legg karbonadene over grønnsaksgratengen og pynt med noen blader frisk rosmarin.

Kommentar

Bli den første til å kommentere