Kikertpannekakermed marinert oksekjøtt

Kikertpannekaker med marinert oksekjøtt © Sara Johannessen/Cappelen Damm

Marinert kjøtt

1
Begynn med kjøttet. Bland sammen yoghurt, sitronsaft, finhakket hvitløk og alle de tørre krydderiene.
2
Skjær kjøttet i strimler og løken i tynne skiver. Bland alt sammen med krydderblandingen og oljen. La kjøttet marinere i minst 1 time.

Pannekaker

1
Ha kikertmelet i en bolle. Tilsett vann og rør blandingen helt glatt. Bland inn resten av ingrediensene og la røren hvile i 15 minutter.
2
Stek fine, gylne pannekaker over middels varme i en stor panne. Vær litt forsiktig når du snur pannekakene, da de er litt ´´porøse´´ i konsistensen.
3
Dekk de ferdigstekte pannekakene med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og saftige mens du steker resten.
4
Bruk en stor stekepanne og stek kjøttet (med løken og marinaden) over høy varme i ca. 3 minutter. Har du ikke en veldig stor panne bør du gjøre dette i to omganger. Rør ofte så det ikke brenner seg.
5
Topp kikertpannekakene med kjøttblandingen og fyll på med agurk, koriander, granateplekjerner, yoghurt og litt chilisaus. Rull forsiktig sammen og nyt!

Kommentar

Bli den første til å kommentere