Kimchi

Er du skikkelig i tradisjonsmodus, tilsetter du tørkede reker for ekstra fylde i smaken og ikke minst ekstra næring. ©

Kimchi

Kimchi er Koreas nasjonaltilbehør, og spises til nesten alle måltider.
1
Rens og skyll grønnsakene.
2
Riv kinakål og ha i en bolle, tilsett tamari og kna til den slipper væske.
3
Kutt de øvrige grønnsakene i ønsket form og ha i bollen med kål og tamari. Kna videre og bland godt.
4
Ha grønnsakene og væsken over i egnet glass/beholder og bruk knyttnevene eller en stamper til å presse grønnsakene ned i glasset slik at væsken dekker grønnsakene. Har du et vidt glass, kan du gå ut og finne en egnet flat stein som kan legges oppå.
5
La kimchi stå til gjæring i 5 til 10 dager i romtemperatur, smak deg gjerne frem til ønsket syrlighetsgrad underveis.
6
Ha grønnsakene over i et glass med tett lokk for oppbevaring i kjøleskap eller i en kjølig bod.

Kommentar

Bli den første til å kommentere