Kinesiske pannekaker med stekt and

Kinesiske pannekaker med sprøstekt and © Sara Johannessen/Cappelen Damm

Slik gjør du:

1
Sikt melet over i en bolle. Tilsett vann og olje og arbeid deigen sammen til den blir helt glatt og smidig.
2
Pakk deigen i en plastfilm og la den hvile i 10 minutter.
3
Rull deigen ut til en pølse på ca. 5 cm i diameter. Del pølsen i 12 jevne skiver. Kjevle hver skive ut til en tynn, rund leiv på ca. 18 cm i diameter.
4
Pensle halvparten av pannekakene med sesamolje. Legg de andre pannekakene oppå slik at du får doble pannekaker.
5
Bruk en tørr, varm stekepanne og stek en dobbel pannekake om gangen. Stek raskt på begge sider til de får gylne flekker og bobler litt opp.
6
Legg den doble pannekaken over på en tallerken og skill dem fra hverandre (de kan nå stables oppå hverandre). Legg et kjøkkenhåndkle over de ferdigstekte pannekakene og fortsett sånn til alle er stekt.
7
Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper.
8
Stek andebrystene med fettsiden ned i en middels varm tørr stekepanne. Stek til fettet blir helt sprøtt (ca. 10–15 minutter).
9
Snu og stek brystene i ytterligere noen minutter på den andre siden (øs over fettet underveis i stekingen).
10
Ta brystene opp av pannen og la dem hvile. I mellomtiden skjærer du agurk i tynne staver, finstrimler vårløk, finkutter chili og river appelsinskall.
11
Skjær andebrystene i tynne skiver. Topp en pannekake med en liten skje hoisinsaus, andekjøtt, agurk, vårløk, litt chili, et par strimler appelsinskall og noen blader koriander.
12
Rull sammen og kos deg!

Kommentar

Bli den første til å kommentere