Kjøttgryte med kanel

Kjøttgryte med kanel © Charlie Drevstam/Allt om mat

Slik gjør du det:

1
Rens kjøttet og skjær det i strimler. Ha mel, salt og pepper i en plastpose, legg i kjøttet og rist det godt sammen.
2
Stek kjøttet i 2 ss smør i en jerngryte. Ta det opp.
3
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i 2 ss smør i samme gryte. Ha i kjøtt, soya, prim, fond, vann og rød portvin.
4
Skrell ingefæren. Knyt sammen timian- og kjørvelkvistene og laurbærblad med kjøkkenhyssing. Legg buketten i gryten. Ha i den hele ingefærbiten og kanelstangen.
5
La gryten småkoke under lokk i ca. 30 minutter. Fjern kanelstangen og rør om, og la gryten koke i ytterligere 30 minutter uten lokk.
6
Fjern urter og ingefær. Ha i fløte, melk, rørte tyttebær og eddik. La småkoke videre i 30 minutter uten lokk.
7
Rens soppen. Stek den i 2 ss smør i en stekepanne. Ha soppen i gryten. Server med kokte poteter, rørte tyttebær og revet gulrot.

Kommentar

Bli den første til å kommentere