Kjøttkaker med kinesisk vri

Smakfulle umamikjøttkaker med asiatiske innslag, servert med dampet pak choy/rosenkål, potetmos og en sprø salat. © tara.no

Kjøttfarse:

1
Stek sopp og løk i en stekepanne i nøytral olje. Ta ut av pannen når løken er blank.
2
Fres ingefær, sitrongress og hvitløk sammen i noen minutt før det tilsettes til soppen/løken. Sett blandingen tilside for avkjøling.
3
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttfarsen (inkludert sopp/løk/ingefær/sitrongress hvitløk-blandingen) i en foodprosessor, eventuelt bland sammen for hånd. Ta litt kaldt vann på hendene og trill form kjøttkakene.
4
Stek først ved middels-høy varme til kjøttkakene er fine og brune. Skru ned varmen og stek til de er gjennomstekte.

Potetmos:

1
Skrell potetene og del i fire. Kok til de er møre, hell av vannet og la resten av vannet dampe bort.
2
Kok opp melk (mengde avhengig av hvor kompakt man ønsker mosen). Mos potetene, tilsett melk til ønsket konsistens, rør inn smør og smak til med salt. Tilsett hakket vårløk tilslutt.

Pak choy og rosenkål:

1
Damp pak choyen og rosenkålen i 3-5 minutter i lett saltet vann.

Sprø salat med grønnkål, sukkererter og granateple:

1
Skyll kålbladene og fjern den grove stilken. Riv mindre biter og bland sammen kålblader, sukkererter og granateplekjerner.
2
Press den resterende granateplesaften ut i en liten skål og bland den med lime og olivenolje for en lett dressing til salaten. Hell over rett før servering.

Kommentar

Bli den første til å kommentere