Kjøttkaker med potetmos

Kjøttkaker med potetmos © Charlie Drevstam/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Bland strøbrød og melk. La det stå i 5 minutter.
2
Skrell og finhakk løken. Fres den i 1/2 ss smør i en stekepanne. Bland den med strøbrød, kjøttdeig, 1 1/2 ts salt, egg og sennep. Bland til en smidig farse.
3
Fukt hendene og rull ut små kjøttkaker av farsen, ca 35 stk.

Potetmos

1
Skrell og skjær potet og pastinakk i mindre biter. Kok grønnsakene i saltet vann i ca. 10 minutter til de er mye.
2
Hell fra kokevannet og mos poteter og pastinakk med en sleiv eller tregaffel. Ha i 2 ss smør og melk. Smak til med salt og pepper. Varm opp mosen under omrøring.
3
Stek kjøttkakene i 1 1/2 ss smør slik at de blir jevnt brune, det tar ca. 6 minutter.
4
Server med rårørte tyttebær og agurksalat.

Kommentar

Bli den første til å kommentere