Klassisk sjokoladekake med marsipan og nøtter

Heibergs sjokoladekake med marsipan © Frederikke Heiberg

Slik lager du sjokoladekake med marsipan og nøtter

1
Sett ovnen på 180°.
2
Smelt smøret og la det avkjøle. Skjær marsipanen i små biter, ha dem i en skål. Rør et egg av gangen i marsipanen. Rør den glatt.
3
Skrap frøene fra vaniljestangen, og skill dem fra hverandre i litt sukker med den flate siden av en kniv, og rør i marsipanblandingen sammen med sukker og melk.
4
Sikt mel, kakao og bakepulver i røren, og tilsett hakkede nøtter og sjokolade.
5
Vend smeltet, avkjølet smør i røren.
6
Ha røren i en smurt kakeform, og bak i ca 45 min.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Anne cecilie
Rapportere

Skal nøttene males? Skal sjokoladen smeltes?

Tara Måltid
Rapportere

Hei Anne Cecilie! Takk for spørsmål. Nøttene og sjokoladen skal hakkes.