Kornbrød med emmer

Næringsrikt kornbrød © Berit Nordstrand

Slik lager du kornbrød

Dagen i forveien
1
Bland sammen det tørre, inkludert tørrgjær.
2
Rør honningen ut i lunkent vann.
3
Ha væsken i melet.
4
Elt gjerne for hånd eller bruk kjøkkenmaskin på sakte fart, ellers blir deigen seig og brødene tunge. Elt i 2-5 minutter bare.
5
Dekk bakebollen med plast og kjøkkenhåndkle.
6
Settes til heving over natten på kjøkkenbenken.
7
Del så deigen i 2 emner, og bak ut 2 brød. Heves deretter i 1,5 timer.
8
Stek brødene i form på nederste rille på 190°C i 45 minutter.
9
Avkjøles på rist.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Elisabeth
Rapportere

Hei! Lurer bare på en ting. Mellom punkt 5 og 6, er det meningen at deigen skal heve over natten?

Helle
Rapportere

Forsto ikke dette med « dagen i forveien»

Bodil
Rapportere

Elisabeth, sånn står det i bloggen: Bland sammen det tørre inkludert tørrgjær. Rør honningen ut i lunkent vann. Ha væsken i melet. Elt gjerne for hånd eller bruk kjøkkenmaskin på sakte fart, ellers blir deigen seig og brødene tunge. Elt i 2-5 minuter bare. Dekk bakebollen med plast og kjøkkenhåndkle. Settes til heving over natten på kjøkkenbenken. Del så deigen i 2 emner, og bak ut 2 brød. Heves deretter i 1,5 timer. Stek brødene i form på nederste rille på 190gC i 45 minutter. Avkjøles på rist.