Koteletter og grønnsaker med ertepuré

Putter du alt en langpanne, sparer du både tid og oppvask. © Fru Timian

Koteletter og grønnsaker i langpanne:

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en langpanne.
1
Del opp rødløk i båter, paprika i litt store biter, squash i 1 cm tykke skiver og potetene i to.
2
Ha det over i en langpanne sammen med 2 ss av olivenoljen, salt, pepper og tørket oregano. Bland det godt sammen.
3
Sett pannen i stekeovnen og stek i 15 minutter.
4
Krydre kotelettene med salt og pepper og gni litt olje på dem også. Etter 15 minutter, legger du dem i langpannen og steker videre i ca. 20 minutter. Vend kotelettene én gang.
5
Når det gjenstår 5 minutter av steketiden, har du i olivenene, cherrytomatene og fetaosten i små terninger.
6
Dersom kotelettene trenger litt mer farge, skrur du på grillelementet de siste 2 minuttene av steketiden.

Erte- og myntepuré:

Mens pannen står i stekeovnen, lager du puréen.
1
Kok opp vann i en kjele og ha i de frosne ertene. Gi dem et oppkok og la dem koke i 20 sekunder.
2
Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at du stanser kokeprosessen.
3
Miks ertene og myntebladene sammen med blender eller stavmikser.
4
Spe med oljen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Rør inn yoghurten, og server.

Kommentar

Bli den første til å kommentere