Kremet blomkålsuppe

Det må sies samtidig at suppa blir aller best når du bruker ordentlig kraft og ikke buljong. © Fru Timian
Raskt

Blomkålsuppe:

1
Kok opp kraften eller buljongen og melken i en tykkbunnet kasserolle. Del opp blomkålen i små buketter. Del opp stilkene i mindre biter også. Ha det oppi kraften og la det småkoke i 6–8 minutter til blomkålen er mør.
2
Ta ut ¼ av blomkålbukettene og legg dem til side. Hell ut ca. ½ av væsken også. Ta vare på den til etterpå.
3
Resten moser du til en klumpfri suppe enten med en stavmikser eller bruker en blender. Bruker du en blender tar du blomkålen og litt av væsken og moser.
4
Hell det så tilbake i kasserollen. Spe med så mye væske som du må for å få en kremete og fin suppe. Smak til med salt og pepper.
5
Smelt smøret i en kasserolle og brun de resterende blomkålbukettene i noen minutter. Fordel suppa i tallerkener og legg bukettene over.
6
Hakk opp litt timian og dryss over sammen med noen dråper olivenolje.
7
Server gjerne litt godt brød til suppa for at middagen skal bli litt mer mettende.

Kommentar

Bli den første til å kommentere