Kremet brokkolisuppe

Suppen holder seg flere dager i kjøleskap, og det går også bra å fryse den ned. © Malte Danielsson

Slik gjør du:

1
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skjær brokkolien i buketter, og stilken i skiver.
2
Varm opp olivenoljen i en kasserolle og stek løk, hvitløk og brokkoli i noen minutter. Ha i vann og smul nedi buljongterningen. La alt småkoke i ca. 10 min.
3
Lag i mellomtiden ferdig toppingen ved å dele brokkoli i små buketter. Ha dem i en bolle og press nedi sitronsaft, og tilsett olje, salt og pepper. Bland godt.
4
Skjær halloumi i terninger. Varm opp en stekepanne med olje og stek osten på alle sider i noen minutter.
5
Miks suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Hell suppen i boller og topp med stekt halloumi og små brokkolibuketter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere