Kremete havregrøt med kokosmelk

Kremete havregrøt med kokosmelk © Mats Widén

Slik gjør du det:

1
Ha havregrynene i en kjele. Hell i vannet, og la havren ligge i bløt natten over.
2
Neste morgen tilsetter du kokosmelk og kokosolje, og lar det hele koke opp. Demp varmen og la det putre videre i 20 min.
3
Skjær bananene i skiver.
4
Tilsett halvparten av bananene og rosinene, og la det putre videre i noen minutter, til havregrynene er gjennomkokte og fått en nøtteliknende konsistens.
5
Mens grøten koker, rister du mandlene i en lyst gyllenbrune i en stekepanne. De er ferdig når de dufter godt. La dem avkjøles.
6
Ha havregrøten i boller, og fordel resten av bananskivene på toppen. Dryss over mandler og kanel, og pynt med noen bær.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Annette Kolbjørnshus
Rapportere

Er det ikke bedre å tilsette kokosfettet etter at grøten er ferdigkokt? Jeg tenker siden kokosoljen er kaldpresset, og vel beholder mest av sine positive helseeffekter når den ikke varmebehandles? Eller ?????

Fredrik . Brun
Rapportere

Den så bra ut .

Helle
Rapportere

Hvorfor skal oppskrifter inneholde merkelige eller uvanlige ingredienser? Dette tar lang tid på morgenen. Allerede nå « detter» jeg av.

Bjørn Ivar Eide
Rapportere

Oppskrifter er bra den, men dette tar da alt for lang tid å lage om morgenen. Skal tross alt på jobb.

Synnøve Brenna
Rapportere

Heter det bare kokosolje og kjøpes den i matbutikk eller helsekost? Å hvilke havregryn brukes ? Skal kjelen med vann og havregryn da bare stå framme og ikke i kjøleskap?

Synnøve Brenna
Rapportere

Hvilken type kokosolje og hvor kjøper den og hvilke sort type havregryn og hvor kjøper den ?