Kremete havregrøt med kokosmelk

Kremete havregrøt med kokosmelk © Mats Widén

Slik gjør du det:

1
Ha havregrynene i en kjele. Hell i vannet, og la havren ligge i bløt natten over.
2
Neste morgen tilsetter du kokosmelk og kokosolje, og lar det hele koke opp. Demp varmen og la det putre videre i 20 min.
3
Skjær bananene i skiver.
4
Tilsett halvparten av bananene og rosinene, og la det putre videre i noen minutter, til havregrynene er gjennomkokte og fått en nøtteliknende konsistens.
5
Mens grøten koker, rister du mandlene i en lyst gyllenbrune i en stekepanne. De er ferdig når de dufter godt. La dem avkjøles.
6
Ha havregrøten i boller, og fordel resten av bananskivene på toppen. Dryss over mandler og kanel, og pynt med noen bær.