Kremete havregrøt med kokosmelk

Kremete havregrøt med kokosmelk © Mats Widén

Slik gjør du det:

1
Ha havregrynene i en kjele. Hell i vannet, og la havren ligge i bløt natten over.
2
Neste morgen tilsetter du kokosmelk og kokosolje, og lar det hele koke opp. Demp varmen og la det putre videre i 20 min.
3
Skjær bananene i skiver.
4
Tilsett halvparten av bananene og rosinene, og la det putre videre i noen minutter, til havregrynene er gjennomkokte og fått en nøtteliknende konsistens.
5
Mens grøten koker, rister du mandlene i en lyst gyllenbrune i en stekepanne. De er ferdig når de dufter godt. La dem avkjøles.
6
Ha havregrøten i boller, og fordel resten av bananskivene på toppen. Dryss over mandler og kanel, og pynt med noen bær.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Annette Kolbjørnshus
Rapportere

Er det ikke bedre å tilsette kokosfettet etter at grøten er ferdigkokt? Jeg tenker siden kokosoljen er kaldpresset, og vel beholder mest av sine positive helseeffekter når den ikke varmebehandles? Eller ?????