Krydderkake i brødform

En god krydderkake hører med til julen, og smaker utmerket til kaffen. © skovdal.dk/Spis Bedre

Slik gjør du:

Antall: 16-20 skiver. Kaken bakes i en vanlig brødform.
1
Sett ovnen på 160°.
2
Rør sammen smør, sukker og sirup til det blir luftig og mykt. Visp nedi eggene ett av gangen, og visp i minst 1 min. for hvert egg.
3
Sikt hvetemel og bakepulver ned i deigen, og rør sammen med melk. Ha til sist i epler i små terninger, rosiner, grovhakkede dadler og valnøtter.
4
Ha deigen over i en godt smurt passende kakeform.
5
Stek kaken i 1-1½ time. Bruk en pinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt. Så lenge det blir deig sittende igjen på pinnen, må du steke litt til.
6
La kaken bli helt avkjølt før servering.

TIPS:

1
Husk å sikte hvetemelet for å unngå klumper i kakerøren. Du trenger ikke å skrelle eplet.

Kommentar

Bli den første til å kommentere