Krydderkake med nøtter og frukt

Krydderkake med nøtter og frukt © Tia Borgsmidt
Jul

Slik lager du kaken

1
Skjær den tørkede frukten i små biter, og hell over eplemost (eller øl).
2
Dekk skålen med plastfilm, og la den stå på kjøkkenbordet natten over.
3
Sett ovnen på 160°.
4
Sikt de tørre ingrediensene i en skål, og rør dem sammen med frukt og eplemost/øl.
5
Fyll deigen i en springform (22 cm) eller en firkantet form kledd med bakepapir.
6
Trykk evt. litt mandler eller nøtter ned i overflaten, og stek kaken på den nederste rillen i ovnen ved 160° i 1 1/2-2 t.
7
Dekk evt. løst med aluminiumsfolie, hvis den begynner å bli for mørk.
8
Sjekk med en tannpirker, om kaken er gjennomstekt, og la den stå i formen i 10-15 min.
9
Vend den så ut på en rist til avkjøling.
10
Oppbevar i en kakeboks – kaken holder seg opp til fire uker.

Kommentar

Bli den første til å kommentere