Krydret chili con carne med mørk sjokolade

Chili con carne med sjokolade © I Form

Slik lager du chili con carne med mørk sjokolade

1
Skyll bønnene fra boksene, eller legg de tørre bønnene i bløt, 10 timer, og kok dem møre, ca. 40 min. i rikelig vann med litt salt. Du kan spare tid ved å bruke en boks bønner i stedet.
2
Kutt de to løkene i terninger, vend dem i olivenoljen og ha dem i en gryte sammen med eddik, kalvekjøtt og salt, og rør godt. Del chilien i to på langs og fjern frø og hinner. Knus spisskummen i en morter, skrell hvitløken og mos den i morteren.
3
Tilsett paprika, enebær, muskatnøtt, pepper og tomater i gryten, og kok i 20 min. Kok maiskolbene i lettsaltet vann, 7 min.
4
Fjern frø og hinner fra paprikaene, kutt dem i terninger og ha i gryten, kok videre i ca. 10 min. Er retten for tørr, tilsett litt vann. Varm bønner, honning og sjokolade i retten, til sjokoladen er smeltet.
5
Hold maisen loddrett, og skjær maiskornene fra kolbene med en god kjøkkenkniv. Tilsett sammen med olje, smak til med salt og nykvernet pepper, og dryss over persille ved servering.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Idunn
Rapportere

Hei! 100 gram av hver, er det da tørre bønner det er snakk om? Hvor mange gram om en bruker hermetiske?