Kylling i søtsterk srirachasaus med stekt ris

Smaksrik kyllingrett. © Ulrika Pousette/Allt om Mat

Kylling med stekt ris:

Mariner gjerne kyllingen over natten.
1
Sett ovnen på 225 °C. Kok risen etter anvisningen på emballasjen. Fordel den på et stort fat, bland risen med 2 ss soyasaus og la den avkjøles.
2
Del kyllingen i lår og ben. Visp sammen 4 ss soya, sriracha, honning og sesamolje. Vend kyllingen i marinaden og legg den over i en ildfast form. Rens og skjær fennikelen i båter, og ha den i formen sammen med kyllingen.
3
Skyll den ene appelsinen godt i lunkent vann, og skjær den i skiver. Press ut 2 ss saft av den andre appelsinen. Fordel appelsin­skiver rundt kyllingen og ringle appelsinsaften over.
4
Stek midt i ovnen i ca. 30 min til kyllingen er gjennomstekt og kjernetemperaturen er 80 °C.
5
Rens og strimle vårløken. Visp eggene sammen med 2 ss vann og 2 krm salt. Stek eggerøren i 1 ss olje i en stekepanne. Tilsett ris og vårløk og la det steke med i 2–3 min. Vend inn spinaten.
6
Server kyllingen med ris, fennikel, stekesky og yoghurt.

Kommentar

Bli den første til å kommentere