Kylling med blomkål og ris

Indisk kylling med blomkål og ris © Jamie Oliver/Gyldendal

Indisk kylling:

1
Forvarm stekeovnen til 220 °C.
2
Kok risen i en kjele med lettsaltet, kokende vann ifølge anvisningen på pakken.
3
Skjær blomkålen i tynne skiver, og legg dem i et dørslag oppå risen. Legg på lokk, og la blomkålen dampe med i 15 minutter.
4
Ta myntebladene av stilkene, og ha bladene i en blender (sett til side noen få av de minste bladene). Ha 3 ss yoghurt, saften av ½ sitron og litt vann i blenderen, og kjør maskinen i 1 minutt til en supersmidig dressing.
5
Ha den over i en pen skål, og sett den i kjøleskapet til senere.
6
Du trenger ikke å vaske blenderen – bare ha resten av yoghurten og saften av den andre halve sitronen, gurkemeie, karripulver og balsamicoeddik i blenderen.
7
Press i hvitløk. Skrell og finhakk ingefær, og ha også den i blenderen. Kjør til en supersmidig marinade, og ha den over på en stor stekeplate.
8
Skjær noen små snitt i kyllingbrystene slik at overflaten blir større, og vend dem i marinaden.
9
Når blomkålen er ferdig dampet, legger du den på stekeplaten med kylling, vender alt raskt sammen, drysser over karve og svarte sennepsfrø og setter platen i stekeovnen i 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og blomkålen er sprø.
10
Når risen er ferdigkokt, lar du den renne av i en sil og heller litt av kokevannet tilbake i kjelen. Sett silen med ris tilbake på kjelen, legg på lokk og sett kjelen på laveste varme slik at risen holder seg varm.
11
Varm en og en pappadums i mikrobølgeovnen i cirka 30 sekunder. Skjær kyllingen i biter, og fordel kylling, blomkål, ris, spinat og pappadums på tallerkener.
12
Drypp over dressing. Skjær chilien i tynne ringer, og dryss dem på toppen. Avslutt med noen små mynteblader, og hiv innpå.

Kommentar

Bli den første til å kommentere