Kylling med blomkålmos og bacon

Gi den milde smaken av blomkål et løft med sprøstekt bacon. © Per Ranung/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Rens og knekk blomkålen i mindre buketter, spar på stilkene. Gjem på noen pene buketter. Kok deretter stilken og ca. 500 g av blomkål­bukettene møre i lettsaltet vann. La vannet renne godt av.
2
Miks blomkålen glatt med stavmikser. Rør i crème fraîche og smak til med salt og ­pepper.
3
Pensle kyllingfiletene med olje og krydre med salt og pepper. Grill dem godt på alle sider i ca. 12 min. til de har en kjernetemperatur på 68 °C. Grill blomkålbukettene du har spart på ved siden av filetene i ca. 5 min.
4
Skjær bacon i strimler. Sprøstek baconet i en stekepanne. La det renne av på kjøkkenpapir.
5
Skjær gressløken i strimler, og bland bacon og gressløk. Skjær kyllingfiletene i skiver.
6
Fordel blomkålmos og kylling på fire tallerkener. Legg de grillede blomkålbukettene rundt og dryss stekt bacon over. Server med godt brød.

Kommentar

Bli den første til å kommentere