Kylling med mandel- og aprikosfyll

Helstekt kylling med mandelfyll © Lina Eriksson/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 200 °C. Skåld og skrell mandlene. Rist dem i en tørr og varm stekepanne til de har fått fin farge.
2
Strimle aprikosene. Skrell og finhakk løken. Bland mandler, aprikos, løk og 1,5 ts salt.
3
Fordel blandingen inni kyllingen og innunder skinnet. Bland olje, 1 ts salt, paprikapulver og pepper i en ildfast form. Vend kyllingen i blandingen.
4
Stek kyllingen med brystsiden ned i nedre del av ovnen i ca. 1 time til den er gjennomstekt (kjernetemperatur 68 °C). Vend kyllingen etter halve steketiden.
5
Ta den ut av ovnen og la de hvile i ca. 10 min. før du stykker den opp.

Bulgur

1
Skrell og skjær løken i veldig tynne skiver. Bland løken med sitronsaft, sukker og salt. La den hvile i romtemperatur i ca. 15 min.
2
Kok opp vann og fond i en kasserolle. Tilsett bulgur og la den koke under lokk i ca. 12 min.
3
Del sukkerertene på langs, og legg dem oppå bulguren når det gjenstår ca. 4 min. av koketiden. Bland bulguren med løk og hakket mynte.

Yoghurt

1
Bland yoghurten med strimlet mynte og olje. Smak til med salt.
2
Server kyllingen med bulgur, mynteyoghurt og salat.

Kommentar

Bli den første til å kommentere