Kylling med ovnsbakt tomatsalat

Kyllingfiletene blir ekstra saftige med en sprø skorpe av ost og strøbrød. © Per Ranung/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 225 °C. Del tomatene i to. Skrell og skjær løk og hvitløk i tynne skiver.
2
Bland tomater, hvitløk og løk sammen med i 1 ss olje i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Bak tomatene midt i ovnen i ca. 20 min.
3
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Finriv halloumi-osten og bland den med strøbrødet.
4
Knekk og visp egget med en gaffel. Paner kyllingfiletene ved først å dyppe dem i egg, og deretter i oste- og strøbrødblandingen.
5
Stek kyllingfiletene brune i 2 ss olivenolje, to av gangen, i en varm stekepanne. Legg filetene over på et stekebrett kledd med bakepapir og sett dem inn i ovnen under tomatene. Etterstek dem i ca. 8 min. til de er gjennomstekte.
6
Hakk basilikumbladene grovt og bland dem med de bakte tomatene. Server kyllingfiletene med varm tomatsalat og nykokt pasta.

Kommentar

Bli den første til å kommentere