Kyllinggryte med hvitvin og bønner

Her kan du bruke samme vin i glass og gryte. © Lina Eriksson/ Allt om mat

Kyllinggryte med hvitvin:

Du kan bruke en hel kylling i biter eller bare kyllinglår.
1
Rens og skjær kyllingen i store biter.
2
Skrell, ­finhakk og stek løk og hvitløk i olje i en stor gryte.
3
La kyllingen steke med en stund på høy varme, brun den lett på alle sider. Krydre med salt og svart pepper.
4
Tilsett oregano, tomatpuré, vann, buljongterning, tomater og vin. La alt småkoke under lokk i 20–30 min.
5
Rens og skjær soppen i skiver. Ha smøret i en stekepanne og stek sjampinjongene på høy varme. Krydre med salt og hvit pepper.
6
Skyll bønnene godt i kaldt vann. Ha dem i gryten sammen med sopp og grønne bønner. Kok ytterligere 5 min.
7
Finhakk den friske timianen, og rør den ned i gryten rett før servering.
8
Server gryten sammen med et godt landbrød.