Kyllingsalat med honningglaserte rotfrukter

Strø over smulet fetaost og grovhakkede valnøtter. © Ove Lindfors

Slik gjør du:

Denne mettende og lune salaten er midt i blinken når du har lyst på friske grønnsaker, men likevel vil ha noe varmende.
1
Sett ovnen på 225°. Skrubb rotfruktene godt og skjær dem i biter. Bland dem med olje og salt i en bolle, og legg dem over på en stekeplate dekket med bakepapir.
2
Stek midt i ovnen i ca. 20 min. Ringle over honning når det gjenstår ca. 8 min. av steketiden.
3
Bland i mellomtiden ingrediensene til dressingen.
4
Rens og stek kyllingfileten i ca. 3 min. på hver side. Salte og pepre. Hold kyllingen varm under aluminiumsfolie, og skjær filetene i skiver rett før servering.
5
Bland rotfrukter, kylling, rødløk, rosiner og dressing i en salatbolle. Ha i salatbladene. Strø over smulet fetaost og grovhakkede valnøtter.