Kyllingsalat med sesamdressing

Sunn, kjapp og mettende kyllingsalat. © Petra Petterson
30 min.

Salat:

1
Skiv soppen tynt.
2
Kok sukkerertene i lettsaltet vann i 30 sekunder.
3
Hell fra vannet og avkjøl sukkertene i isvann.
4
Skrell og høvle gulroten tynt med en potetskreller.
5
Skrell og skiv rødløken tynt.

Sesamdressing:

1
Visp sammen eddik, sesamolje, sennep og sukker i en skål.
2
Tilsett oljen mens du pisker. Smak til med salt og pepper.

Kyllingsalat:

1
Bland sukkererter, gulrot, rødløk, sopp og soltørkede tomater med halvparten av dressingen i en bolle. La stå.
2
Rens kyllingfiletene og del dem i 4. Stek dem i olivenolje til de er gjennomstekte (kjernetemperatur 68 °C). Krydre med salt og pepper.
3
Fordel salatbladene på et serveringsfat. Vend inn de marinerte grønnsakene.
4
Ringle resten av dressingen over og dryss flaksalt over. Topp med stekt kylling og server.

Kommentar

Bli den første til å kommentere