Kyllingspyd med mangosalsa

Kyllingspyd med mangosalsa og dipp © Lisa Björner/Allt om Mat

Slik gjør du:

Marinade:
1
Kjern ut og skjær paprika og chili i biter. Skrell hvitløk og ingefær. Miks alle ingrediensene sammen med en stavmikser. La det småkoke i 10 min. Avkjøl.
2
Rens og skjær kyllingen i ca. 3 x 3 cm biter. Vend kyllingen i marinaden og la den stå kjølig i 2 timer.

Limekrem:

1
Skyll limen i lunkent vann. Riv skallet og press 2 ss saft. Bland yoghurt med limeskall og -saft og honning. Krydre med salt og pepper.

Salsa:

1
Skrell og kjern ut mangoen. Skjær fruktkjøttet i terninger. Skrell og finhakk løken. Skyll limen i lunkent vann. Riv skallet og press 2 ss saft. Hakk korianderen. Bland sammen alle ingrediensene.

Servering:

1
Sett ovnen på 100 °C. Varm tortillalefsene i ca. 5 min.
2
Ta kyllingen opp av marinaden og tre den på åtte små trespyd. Grill eller stek spydene i grillpanne på alle sider i ca. 5 min. til de er gjennomstekte. Krydre med salt.
3
Server kyllingspydene med tilbehør og la gjestene sette sammen sine egne myke tacoer.

Kommentar

Bli den første til å kommentere