Lagkake med minivannbakkels, vaniljeis og eplemos

Lagkake med minivannbakkels, vaniljeis og eplemos © Tia Borgsmidt

Vannbakkels

1
Sett ovnen på 180°.
2
Kok opp vann og smør i en gryte. Tilsett mel, og pisk til deigen er fast og sammenhengende.
3
Ta gryten av varmen, og la deigen avkjøles litt i gryten.
4
Rør eggene inn i deigen, ett om gangen, til massen er jevn.
5
Form små boller på ca. 3 cm i diameter med to teskjeer, og legg dem på en stekeplate kledd med bakepapir.
6
Lag godt mellomrom omkring bollene. Dryss over hakkede nøtter.
7
Stek vannbakkelsene i ovnen på varmluft ca. 25 min., til de er lysebrune.
8
Dra bakepapiret over på en rist, og la dem avkjøle.

Eplemos

1
Skrell eplene, del dem i fire, fjern kjernehusene, og skjær eplene i mindre biter.
2
Kok dem i en gryte med vann under lokk på svak varme ca. 15-20 min, til de er møre.
3
Rør og mos underveis, og tilsett vann, hvis eplene koker tørre.
4
Smak til med sukker – mosen må gjerne være syrlig. Tilsett rosmarinnåler når mosen er ferdigkokt.

Glasur

1
Varm fløten i en liten gryte. Tilsett hakket sjokolade og smør, og rør glasuren glatt.
2
Avkjøl den lett, og drypp den over de avkjølte vannbakkelsene, mens de fortsatt ligger på bakepapiret.

Ved servering

1
Ta isen ut av fryseren, 20 min., før servering. Pisk fløten til krem. Skjær isen i skiver.
2
Legg en lagkakebunn på et fat. Fordel halvparten av mosen over.
3
Deretter halvparten av isen. Lag et tilsvarende lag.
4
Legg den siste lagkakebunnen oppå, og fordel kremen over den. Pynt med vandbakkels, og servér straks.

Kommentar

Bli den første til å kommentere