Laks med couscoussalat

Laks med couscoussalat © Eva Hildén Smaith/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Kok opp vann og kyllingfond i en kasserolle og ta kasserollen av platen.
2
Tilsett couscous og 1 ss olje, og rør om. Dekk til med lokk eller plastfolie og la det stå i 5 minutter.
3
Skrell og finhakk rødløken. Skyll, kjern ut og skjær paprikaen i terninger. Strimle mynteblader og persilleblader. Vend løk, paprika, mynte og persille i couscousen.
4
Vask sitronene godt i lunket vann. Del den ene i båter. Riv skallet og press ut 5 ss saft av den andre sitronen.
5
Rør sitronskall- og saft inn i couscousen og krydre med 1 ts salt og 2 krm pepper.
6
Del laksen i 4 biter. Stek den i 1 ss olje i en middels varm stekepanne i ca. 3 minutter på hver side. Krydre laksen med 3/4 ts salt og 2 krm pepper. Server med couscoussalat og sitronbåter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere