Laks med grønnsaker og pasta

Supersunn middag på 20 min. © Fru Timian

Slik gjør du:

1
Når man lager middag som dette, som skal bli fort ferdig, gjelder det å starte med råvarene i riktig rekkefølge og så bare ha dem i kjelen etterhvert som de gjøres klare.
2
Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
3
Vask eller skrell gulrøttene og ha dem i en kjele eller stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen. Finhakk hvitløkfeddene og chilien og ha i også. Hvis du ikke er glad i sterk mat, skraper du ut frøene fra chilien før du finhakker den.
4
Ha i saltet, godt med nykvernet pepper og den tørkede oreganoen.
5
Ha i creme fraiche, mascarpone (hvis du bruker det) og vann og rør det sammen med resten.
6
Del squashen i store terninger og brokkolien i forholdsvis små terninger.
7
Del laksen i tynne skiver og dander på toppen over resten av ingrediensene. Dryss over litt salt og pepper før du legger legger litt bakepapir tett inntil fisken – slik at du får et tett lokk – og lar varmen på plata være slik at dette er akkurat på kokepunktet.
8
Fisken trenger bare noen få minutter på å bli ferdig, ca. 4 minutter, litt avhengig av hvor tykke fiskestykkene dine er.

Kommentar

Bli den første til å kommentere