Laksetartar med avokadokrem

En luftig mousse med rå laks og røkelaks. © tara.no

Avokadokrem:

Små sprøstekte rugbrødkrutonger bryter fint med den fløyelsmyke avokadokremen.
1
Halver og kjern ut avokadoene. Grav ut fruktkjøttet. Blend alle ingrediensene til kremen med en stavmikser, og sett kjølig.

Slik gjør du:

1
Skjær begge laksesortene i små, fine terninger. Vend laksen med sennep, salt og pepper.
2
Skjær bort skorpen på brødet og skjær brødet i små, fine terninger. Stek brødterningene i smør til de er gylne og sprø.
3
Form lakseblandingen til 6 egg ved hjelp av en spiseskje og legg på porsjonstallerkener. Legg en skje med avokadokrem ved siden av tartaren og dra en skje igjennom slik at du lager en ”dråpe” på tallerkenen. Dryss sprøstekte krutonger over. Skjær sitronkjøttet i biter og fordel dem samt karse på tallerkenene.

Kommentar

Bli den første til å kommentere